Tuotteet

RIO Extreme Tippet

9,95 EUR
Valmistaja: RIO Products

RIO Extreme tippet on perhokalastukseen suunniteltu punottu perukemateriaali. Peruke on väriltään musta ja siten mahdollisimman näkymätön veden alla. Punotun rakenteen ansiosta peruke on joustamaton, jolloin pienemmätkin tärpit välittyvät herkästi siimakäteen ja kalan hyvä tartuttaminen on varmempaa. Punottu siima on myös noin 2,5 kertaa kestävämpää kuin vastaavat monofiilisiimat.

Ominaisuuksiensa puolesta RIO Extreme tippet tuo uusia lisäulottuvuuksia mm. larvastukseen ja streamerkalastukseen. Hyvän vetolujuuden ansiosta voi käyttää ohuempaa peruketta, jonka avulla perhon saa upotettua helpommin lähelle pohjaa, jossa kalat usein ruokailevat. Ohuilla siimoilla larvastaessa perhohävikki on yleensä suuri, mutta RIO Extreme tippetin avulla pohjaan jääneiden perhojen määrän voi minimoida.

Siima on pakattu nerokkaisiin puoliin, jotka kiinnittyvät toisiinsa. Tämän ansiosta siimat pysyvät järjestyksessä eivätkä ne pyöri irrallisina hukkaan. Puolassa on joustava kiinnitysnauha, jossa lukee siiman vahvuus ja se pitää myös siiman paikoillaan.

Alla on tarkemmin esitelty siiman eri vahvuuksien ominaisuudet.

Koko Vetolujuus Paksuus
5X 4,5 kg 0,152mm
4X 6,8 kg 0,178mm
3X 9,1 kg 0,203mm

Perukesiiman kanssa kannattaa käyttää kuitusiimoille tarkoitettuja solmuja.

Koko, Väri:

5X, Musta
5X, Musta
Loppu
4X, Musta
4X, Musta
Loppu
3X, Musta
3X, Musta
Loppu
Lisää tuotevahti